پزشک خود باشیم
پنجشنبه, ۹ بهمن ۱۳۹۳، ۰۶:۵۰ ب.ظ
تقویت سیستم ایمنی بدن
مطالعات انجام شده در انجمن تغذیه آمریکا نشان داده که سبزیجات و ادویهها نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند. کارشناسان تغذیه و سلامت به جای مصرف داروهای مختلف برای بهتر شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن مصرف سبزیجات و ادویههای مختلف را پیشنهاد میکنند.
مصرف ادویه به جای شیرینکنندهها: غذاهای سالم به کمچربی و کمشیرینی بودن معروفند. متخصصان دانشگاه کلورادو معتقدند که اضافه کردن ادویه به این غذاها یک انتخاب صحیح برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و این عادت باید به مرور به یک برنامه بلندمدت غذایی تبدیل شود.
استفاده از طعمدهندهها به جای نمک: زمانی که غذاهای ما طعمی ندارند اغلب از نمک استفاده میکنیم در حالی که استفاده از طعم دهندهها موجب کاهش مصرف نمک به خصوص برای افرادی که فشارخون بالایی دارند، میشود.
تاثیر ادویه در احساس سیری: زمانی که از این طعمدهندهها در غذا استفاده میکنید نه تنها طعم بهتری به غذای شما میدهد بلکه احساس سیری در شما بهوجود آورده و سوخت و ساز بدن را بیشتر میکند. محققان دانشگاه ماستریخ هلند معتقدند فلفل قرمز نیز احساس سیری را افزایش میدهد.
کاهش خطر بیماریهای قلبی: استفاده از این گونه رژیمهای غذایی سالم در کنار کاهش وزن، برای سلامت قلب نیز مفید است. در واقع استفاده از ادویه حتی در غذاهای چرب موجب کاهش گلیسیرید خون میشود.
به گزارش «اکوواچ»، کارشناسان سبزیجات و ادویههای زیر را برای افزودن به رژیم غذایی روزانه پیشنهاد میکنند:
فلفل قرمز: فلفل قرمز علاوه بر افزایش حرارت بدن، موجب کاهش دردهای التهابی میشود. همچنین فلفل قرمز منبع سرشاری از آنتیاکسیدان است.
دارچین: دارچین برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن در فصل سرد بسیار مفید است. همچنین از تجمع پلاکتهای خونی جلوگیری میکند و خاصیت ضدالتهابی دارد و قندخون را تنظیم میکند.
سیر: سیر خاصیت ضدعفونی کنندگی داشته و حاوی آنتی اکسیدان است و برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
زنجبیل: زنجبیل ادویهای است که برای تسکین حالت تهوع بسیار مفید است و با قارچ و باکتریهای بدن مبارزه میکند و گردش خون در بدن را بهبود میبخشد.
شیرین بیان: مصرف ریشه شیرینبیان دردهای التهابی مثل دردهای معده را تسکین میدهد.
پونه کوهی: کارشناسان معتقدند آنتی اکسیدان موجود در پونه از سیب، پرتقال و بلوبری بیشتر است و در درمان عفونتهای ناشی از قارچ، باکتری و انگل مفید است.
رزماری: گیاه رزماری در درمان آسم مفید است و به هضم غذا و گردش خون کمک میکند.
آویشن: آویشن به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی در درمان بیماری و حفاظت از سلامت مولکول وراثتی DNA موثر است.
زردچوبه: زردچوبه برای حفظ سلامت کبد موثر است و از مبتلا شدن به آلزایمر نیز جلوگیری میکند.
درمانگرهای طبیعی التهاب بدن
مطالعات محققان مرکز تحقیقاتی کلیولند آمریکا نشان میدهد که سبزی های حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر از بروز التهاب در بدن جلوگیری می کنند.به گزارش ساینس، التهاب، پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن است؛ اما زمانی که این پاسخ بیش از حد فعال باشد، باعث صدمه به بافتهای مختلف بدن می شود که به آن التهاب مزمن میگویند. ورم مفاصل، بیماری مزمن انسداد ریه، آسیبهای کبدی، جمع شدن مایعات در بدن، عفونت گوش و چاقی جزو این التهابات مزمن قلمداد می شوند.اضافه وزن، ضعف سیستم استخوانی، دیابت، افزایش فشار خون، تحریکات پوستی، آکنه، قاعدگی نامنظم، خستگی مزمن و افسردگی از شایع ترین عوارض جانبی این دارو ها محسوب میشوند.تحقیقات نشان می دهد که سبزیجات حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر باعث کاهش التهاب در بدن می شوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست. انواع توت ها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی کاروتنویید هستند و از بروز التهاب جلوگیری می کنند. زردچوبه، زنجبیل و بذر کتان نیز در سرکوب التهاب بدن موثر هستند.
۹۳/۱۱/۰۹