بیشتر بدانید
رفع بوی بد دهان با خوردنیها
حفظ سلامت دهان و دستگاه گوارش از جمله عوامل کلیدی و مهم در از بین بردن بوی نامطبوع دهان است. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان پس از هر وعده غذایی در درجه اول اهمیت برای از بین بردن بوی بد دهان است و در درجه دوم نیز رژیم غذایی مناسب و در پی آن سلامت دستگاه گوارش برای رفع بوی نامطبوع دهان اهمیت دارد.هرچند در مواقعی که امکان مسواک زدن نیست میتوان با مصرف برخی مواد خوراکی مفید، بوی نامطبوع دهان را از بین برد. سایت امانان در گزارشی به برخی از خوردنیهایی که خاصیت برطرفکنندگی بوی بد دهان را دارند اشاره کرده که به شرح زیر است:
سبزیجات تازه
جعفری یکی از شناختهشدهترین سبزیجات برای از بین بردن بوی بد دهان است اما به این مفهوم نیست که دیگر سبزیهای تازه از این خاصیت برخوردار نیستند. میتوان سبزیجات تازه همچون جعفری، نعنا و پونه را به تنهایی یا همراه غذا خورد و یا به صورت دمنوش مصرف کرد.
ماست
مصرف روزانه ماست میتواند برخی از باکتریهای ناسالم در دهان را از بین ببرد. همچنین نتایج یک بررسی نشان میدهد در افرادی که ماست بیشتر مصرف میکنند میزان پلاکهای دهان و بیماریهای لثه کمتر است.
سیب و سایرموادخوراکی ترد
این گروه از موادخوراکی تاثیر مفید بر کاهش بوی بد دهان دارند. سیب، هویج و موادخوراکی مشابه که باعث افزایش تولید بزاق دهان میشوند به شستوشوی آن کمک میکنند.
زنجبیل
زنجبیل از مدتها پیش برای درمان مشکلات گوارشی استفاده شده است. همچنین ترکیب زنجبیل تازه با لیمو و آب گرم میتواند یک محلول شستشوی مناسب برای دهان باشد.
فلفل قرمز
ویتامین C عنصر خوراکی مهمی برای پیشگیری از بیماریهای لثه است که میتوان با مصرف پرتقال و مواد خوراکی حاوی آن، این نیاز بدن را برطرف کرد.
چای سبز
در حالی که اسیدها و آنزیمهای موجود در قهوه طعم دهان را نامطبوع میکنند، چای سبز از بوی بد دهان میکاهد.
دانه رازیانه
دانه رازیانه در میان بسیاری از افراد به عنوان خوردنی مفید برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش شناخته شده است اما میتواند با خنثی کردن بوی نامطبوع دهان، آن را از بین ببرد زیرا مصرف آن باعث افزایش بزاق شده و نقش شوینده را ایفا میکند.
آب
به طور کلی آب به عنوان شوینده و تمیزکننده عمل میکند و ترشح بزاق دهان را نیز افزایش میدهد.
آدامس نعناعی
آدامسهای بدون قند با افزایش ترشح بزاق، باکتریها و پلاکهای موجود در دهان را از بین میبرند. همچنین باید توجه داشت آدامسهای حاوی قند خود موجب ایجاد پلاک در دهان میشوند به همین دلیل باید از مصرف این نوع آدامس خودداری کرد.
لبنیاتی مناسب برای فشارخونیها
پژوهشها بیان کرده است که اضافهکردن ماست کمچرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشارخون را کاهش میدهد.براساس مطالعات انجمن قلب آمریکا، کسانی که به مدت طولانی ماست مصرف کردهاند، فشار سیستولیک پایینتری دارند و خطر افزایش فشارخون در آنها پایینتر است. فشارخون سیستولیک مقیاس سنجش فشارخون وارده به دیواره شریانها در زمان انقباض قلب است. هنگام خواندن فشارخون، فشار سیستولیک عدد اول (عدد بزرگتر) و فشار دیاستولیک عدد دوم (عدد کوچکتر) است. عدم درمان فشارخون بالا موجب آسیب به شریانها میشود. شکاف و صدمه در دیواره شریانها مانند یک شبکه موجب گیر انداختن اجزای موجود در جریان خون ازجمله کلسترول و پلاک و درنهایت منجر به انسداد شریانها میشود. این تحقیق به مدت ۱۵سال و روی بیش از ۲هزار داوطلب انجام شد که در ابتدای مطالعه به فشارخون بالا مبتلا نبودند. در طول دوره تحقیق میزان مصرف ماست در داوطلبان بهطور منظم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در ۳۱درصد از داوطلبان فشارخون افزایش نیافت و در بقیه داوطلبان فشار سیستولیک در مقایسه با افرادی که ماست نمیخوردند، کمتر افزایش داشت. محققان این طور نتیجه گرفتند که مصرف ماست کمچرب موجب کاهش فشارخون میشود، در حقیقت پیروی از یک رژیم غذایی سالم به همراه فعالیت فیزیکی منظم، از ابتلا به بیماریهای مزمن ازجمله فشارخون بالا پیشگیری میکند. بررسی منظم فشارخون برای اغلب افراد بهویژه سالمندان ضروریست زیرا در بیشتر مواقع این اختلال علایمی به همراه ندارد. ماست فواید بسیار زیادی برای بدن دارد ازجمله اینکه مصرف مداوم آن موجب کنترل وزن و کاهش شاخص توده بدن (BMI) میشود. ماست یکی از بهترین منابع کلسیم است و از پوکی استخوان پیشگیری میکند. پروتئین موجود در ماست موجب احساس سیری به مدت طولانی میشود و همچنین محتوای آب این مادهغذایی در تامین مایعات بدن نقش دارد.
غذاهای مناسب برای تقویت حافظه
یک متخصص تغذیه از ماهی، کوکوی سیبزمینی و ترکیب ذرت و لوبیا به عنوان غذاهای مناسب برای تقویت حافظه نام برد. سید ضیاءالدین مظهری در پاسخ به سوالی در مورد معرفی غذاهای مناسب برای تقویت حافظه گفت: آبزیان و به خصوص ماهی به خاطر داشتن امگا3 و پروتئین به تقویت حافظه کمک میکنند.وی با بیان اینکه تناسب، تعادل و تنوع 3 اصل طلایی در رژیم غذایی محسوب میشود، افزود: در رژیم غذایی باید مصرف موادی که دارای ویتامین، پروتئین، آهن، روی و آنتی اکسیدانها هستند را در دستور کار قرار دهیم.این متخصص تغذیه تأکید کرد: غذا خوردن تنها برای رفع گرسنگی ظاهری و پرکردن شکم نباید باشد و باید به بدن 50 ریز مغذی اعم از ویتامینها و پروتئینها را عرضه کرد.وی ادامه داد: برای گسترش و تقویت حافظه باید به همراه غذا، 50 ریزمغذی به میزان لازم در اختیار بدن قرار بگیرد و این ریز مغذیها شامل ویتامینهای محلول در آب و چربی، مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی است که از طریق سبزیجات و میوههایی که با آب سالم آبیاری و در زمین سالم کشت شدهاند، جذب بدن میشوند.مظهری، خواب به موقع و کافی را از دیگر عوامل تقویت حافظه عنوان کرد و گفت: به هم ریختن ساعت بیولوژیکی بدن موجب میشود که عمل هورمونهای بازسازی و سمزدایی در بدن مختل شود و این مساله روی حافظه تأثیر منفی میگذارد.