دفتر خـدمـات الکترونیکی ساتا شعبه پــاکــدشــــت و منطقه پارچیـن

آدرس: شهرستان پاکدشت - بزرگراه امام رضـــــــا(ع)- میدان مادر- پاساژپارسیــــــــان ط دوم واحد 14-تلفن 021/36016404

دفتر خـدمـات الکترونیکی ساتا شعبه پــاکــدشــــت و منطقه پارچیـن

آدرس: شهرستان پاکدشت - بزرگراه امام رضـــــــا(ع)- میدان مادر- پاساژپارسیــــــــان ط دوم واحد 14-تلفن 021/36016404

بیشتر بد انیم

پنجشنبه, ۱ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۴۹ ب.ظ

 پیشگیری از 7 نوع سرطان با ورزش 

نیمی از سرطان‌ها با ورزش قابل پیش‌گیری هستند.ورزش می‌تواند از بسیاری سرطان‌ها از جمله سرطان سینه و روده جلوگیری کند. هیچ وقت برای شروع ورزش دیر نیست. هر زمانی که ورزش شروع شود فواید آن را می‌توان مشاهده کرد.هفت سرطانی که با کمک ورزش از احتمال ابتلا به آن‌ها کاسته می‌شود، عبارتند از: 
1- سرطان رحم
محققان دانشگاه ییل اعلام کرده‌اند، زنانی که در هفته 150 دقیقه یا بیشتر ورزش می‌کنند 34 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند.
2- سرطان روده
مطالعات منتشر شده در مجله پزشکی انگلیس نشان می‌دهد، افرادی که حداقل به صورت روزانه 30 دقیقه ورزش می‌کنند کمتر به سرطان روده دچار می‌شوند. در واقع 23 درصد از موارد ابتلا به سرطان روده قابل پیشگیری هستند. در مطالعات انجام شده 55 هزار و 489 مرد و زن بین 50 تا 64 سال به مدت 10 سال مورد بررسی قرار گرفتند.
3- سرطان پروستات
مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است. مردانی که ورزش تفریحی یا ورزش با شدت متوسط در طول هفته انجام می‌دهند کمتر به این سرطان مبتلا می‌شوند. سعی کنید ورزشی که به آن علاقه دارید انتخاب کنید و آن را با هر شدتی که می‌توانید انجام دهید بعد از مدتی می‌توانید بر روی شدت ورزش نیز تمرکز کنید. می‌توانید حتی به راه رفتن و دویدن نیز بپردازید.
4 – سرطان سینه
زنانی که سابقه سرطان سینه در خانواده آن‌ها وجود دارد می‌توانند با انجام 20 دقیقه ورزش با شدت متوسط تا شدید حداقل 5 روز در هفته تا یک چهارم احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهند. حتی کسانی که سال‌های زیادی زندگی ساکن داشته‌اند و سن بالاتری دارند نیز می‌توانند با شروع ورزش فواید آن را کسب کنند. انجام ورزش تغییرات هرمونی و تغییر در میزان پروتئین بدن ایجاد می‌کند که در نهایت منجر به کاهش احتمال سرطان سینه می‌شود. مطالعات دیگری نیز نشان داده است شروع کردن ورزش از دوران نوجوانی می‌تواند احتمال سرطان سینه را در افرادی که ژن BRCA دارند کم کند.
5- سرطان ریه
ورزش می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را حتی در افراد سیگاری کاهش دهد. مطالعاتی در این زمینه در دانشگاه مینسوتو انجام شده است. برای انجام این مطالعات 36 هزار و 929 پرسشنامه پر شد. نتایج نشان داد افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند کمتر مبتلا به سرطان ریه می‌شوند.
6- سرطان تخمدان
بررسی‌ها نشان داده است زنانی که فعالیت با شدت زیاد انجام می‌دهند کمتر به سرطان تخمدان مبتلا می‌شوند. انجام فعالیت‌ فیزیکی هوازی که ضربان قلب را بالا ببرد و باعث تعریق شود مناسب‌ترین ورزش‌ها است.
7- سرطان معده
افرادی که ورزش با شدت متوسط انجام می‌دهند حدود 50 درصد از احتمال ابتلا به سرطان معده جلوگیری می‌کنند. در بررسی‌های انجام شده توسط محققان دانشگاه اونتوریو مشخص شده است که انجام ورزش با شدت کافی سه روز در هفته 20 تا 40 درصد از احتمال ابتلا به سرطان معده می‌کاهد. 
 
 نوشیدنی‌های  پیر‌ کننده
نتایج مطالعه‌ای نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین علاوه بر اینکه عامل چاقی هستند، باعث پیری زودرس نیز می‌شوند. مطالعه‌ای در دانشگاه کالیفرنیا ثابت کرد مصرف بیش از حد نوشابه‌های شیرین علاوه بر اینکه عامل چاقی و دیابت هستند، باعث تسریع پیری سلول‌ها نیز می‌شوند.محققان بر روی 5309 بزرگسال بین 20 تا 65 سال که از سلامت کامل برخوردار بودند تحقیقاتی انجام دادند و پس از تجزیه و تحلیل واکنش DNA و سلول‌های سفید خون آنها دریافتند که تلومرها (پایانه فیزیکی کروموزوم که روند پیری را کند می‌کند) در میان مصرف کنندگان نوشابه‌ها کمتر است.پروفسور «الیسا اِپِل» سرپرست این مطالعه گفت: مصرف روزانه نوشابه موجب پیری سریع سلول‌ها یعنی بین 4 تا 6 سال می‌شود. 
  
حمله‌های  میگرنی 
یک متخصص مغز و اعصاب میگرن را یکی از شایع‌ترین علل سردردهای مکرر دانست و گفت: در اغلب مبتلایان به میگرن زمینه ارثی وجود دارد. دکتر حسین علی قلیچ‌نیا گفت: درد ناحیه بخش‌هایی از پوست، عضلات، رگ‌های خونی چشم، حفره‌های بینی، التهاب سرخرگ‌های پوست سر و سینوس‌هایی که ناشی از التهاب یا کشش عضلانی که به درد حساس است، باعث بروز سردرد در فرد می‌شود. وی علت اصلی میگرن را تنگ‌ شدن گذرای عروق مغزی دانست که در مرحله انقباض عروق مغز، علایم چشمی در فرد بروز می‌کند و در مرحله گشاد شدن عروق سردرد ضربان‌دار ایجاد می‌شود. وی ادامه داد: این سردرد ممکن است عوارضی برای فرد در ارتباط با اطرافیان، همکاران و خانواده داشته باشد، چراکه شاید بیمار نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند. همچنین ممکن است با بروز سردرد روزها و هفته‌های متوالی بازدهی فرد در مسائل اجتماعی و اقتصادی بسیار کم شود. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغییرات هورمونی را در بروز میگرن موثر دانست و افزود: دوران قاعدگی و بارداری، گرسنگی، کم‌خوابی، خستگی، استرس‌های روحی و همچنین مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری، عواملی هستند که ‌باعث شروع حمله میگرنی می‌شوند. قلیچ‌نیا با اشاره به این نکته که وجود استرس و حتی رفع ناگهانی آن می‌تواند باعث ایجاد حمله میگرن شود، بیان کرد: در بیشتر مواقع به دنبال یک استرس یا افسردگی به صورت آگاهانه و گاهی ناآگاهانه سردرد ایجاد می‌شود و مدت‌های متمادی ممکن است که این سردرد ادامه داشته باشد و ممکن است به درمان‌ها پاسخ ندهد که در این شرایط اگر بیمار افسردگی دارد باید ابتدا ریشه افسردگی را و سپس سر درد وی را درمان کرد. وی با اشاره به اینکه سردردهای میگرنی می‌تواند یک زمینه وراثتی یا سابقه فامیلی داشته باشد، گفت: بروز میگرن ممکن است به دلیل مشکلاتی در زندگی فرد یا به دلیل بیماری‌های دیگری باشد که اغلب با خوردن قرص، خوابیدن و استراحت کردن می‌توان جلوی پیشرفت آن را گرفت. این متخصص مغز و اعصاب خاطر‌نشان کرد: در بسیاری از مبتلایان به میگرن آنچه که بیشتر برای فرد مورد توجه قرار می‌گیرد، ترس از وجود تومور مغزی یا ایجاد کوری دائمی است که با معاینه کامل توسط پزشک تا حد زیادی می‌توان باعث آسودگی خاطر فرد مبتلا به میگرن شد. وی خاطر نشان کرد: ورزش‌های سنگین، غذاهای خاص مانند قهوه، شکلات، پنیر مانده، آجیل و مشروبات الکلی و بوهای خاص مانند بوی سیگار یا عطر می‌تواند باعث شروع حمله میگرن شود. 
۹۳/۰۸/۰۱
امیر هوشنگ شمسائی