دفتر خـدمـات الکترونیکی ساتا شعبه پــاکــدشــــت و منطقه پارچیـن

آدرس: شهرستان پاکدشت - بزرگراه امام رضـــــــا(ع)- میدان مادر- پاساژپارسیــــــــان ط دوم واحد 14-تلفن 021/36016404

دفتر خـدمـات الکترونیکی ساتا شعبه پــاکــدشــــت و منطقه پارچیـن

آدرس: شهرستان پاکدشت - بزرگراه امام رضـــــــا(ع)- میدان مادر- پاساژپارسیــــــــان ط دوم واحد 14-تلفن 021/36016404

بهتر بدانیم

يكشنبه, ۲ آذر ۱۳۹۳، ۰۳:۰۵ ب.ظ
  
راهکارهای کاهش چربی دور شکم 
یک دکترای تغذیه با تاکید بر اینکه اگر فردی وزن کلی و «تناسب وزن به قد» مناسبی داشته باشد اما با مشکل تجمع چربی شکمی مواجه باشد، همچنان در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی و دیابت نوع 2 قرار دارد، گفت: اگر می‌خواهید چربی‌های بدن خود را کاهش دهید و این کاهش ماندگار باشد، از یک برنامه کاهش وزن تدریجی پیروی کنید. دکتر مینو فروزانی با بیان اینکه چربی شکمی فقط به لایه زیر پوست محدود نمی‌شود، گفت: عمق این چربی‌ها آنقدر زیاد است که اعضای داخل شکم را نیز احاطه می‌کند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: هرچند که چربی زیر پوست از لحاظ زیبایی و تناسب‌اندام ایجاد مشکل می‌کند، اما چربی‌هایی که اطراف اندام‌های داخلی تجمع پیدا می‌کنند به مراتب خطرناک‌تر هستند. فروزانی خاطر نشان کرد: بیماری‌های قلبی - عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان از مشکلاتی است که در اثر وجود این چربی‌ها برای سلامتی ایجاد می‌شوند. وی با تاکید بر اینکه رابطه معنی‌داری میان چربی شکمی و مرگ زودرس وجود دارد، گفت: تحقیقات ثابت کرده‌اند که حتی اگر فردی وزن کلی و تناسب وزن به قد مناسبی داشته باشد، اما با مشکل تجمع چربی شکمی مواجه باشد، همچنان در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی -عروقی قرار دارد. فروزانی با اشاره به اینکه می‌توانید چربی شکمی خود را از راه‌های گوناگون از جمله ورزش‌های موضعی کنترل کنید، گفت: انجام ورزش‌های موضعی تنها راه از بین بردن این چربی‌ها نیست. توجه داشته باشید که برای کاهش چربی‌هایی که اطراف اندام‌های داخلی شما را پوشانده‌اند، استفاده از راه‌هایی که منجر به کاهش وزن کلی بدن می‌شوند، موثرند. وی برای مبارزه با چربی‌های دور شکم توجه به رعایت نکاتی را ضروری دانست و گفت: رژیم غذایی سالمی داشته باشید. سعی کنید بیشتر از غذاهای حاوی سبزیجات استفاده کنید. میوه‌ها، غلات، لبنیات کم چرب، و پروتئین‌های کم چرب را نیز فراموش نکنید. مصرف چربی‌های اشباع شده را که در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، پنیر و کره یافت می‌شود، محدود کنید. فروزانی بر کاهش میزان مصرف وعده‌های غذایی تاکید کرد و گفت: حتی اگر سعی کنید از مواد غذایی سالم استفاده کنید، به هر حال پرخوری باعث دریافت میزان زیادی انرژی می‌شود که در نتیجه وزن و بویژه چربی‌های دور شکم را افزایش می‌دهد. این دکترای تغذیه یادآور شد: در خانه، وعده‌های غذایی خود را کم حجم در نظر بگیرید و در رستوران، یک پرس غذا را با فرد دیگری شریک شوید یا نیمی از غذا را بخورید و باقی را به همراه خود به خانه ببرید. وی با اشاره به اینکه باید برای کاهش چربی‌های دور شکم فعالیت فیزیکی را در برنامه روزانه خود بگنجانید، گفت: برای رسیدن به نتیجه مطلوب، فعالیت‌های سبک و هوازی، مانند پیاده‌روی به مدت 150 دقیقه در هفته یا دویدن سبک به مدت 75 دقیقه در هفته توصیه می‌شود. اگر قصد کاهش وزن یا رسیدن به برخی اهداف وزنی و تناسب اندام خاصی را دارید، شاید لازم باشد بیشتر و جدی‌تر ورزش کنید. فروزانی در پایان تصریح کرد: اگر می‌خواهید چربی‌های بدن خود را کاهش دهید و این کاهش ماندگار باشد، از یک برنامه کاهش وزن تدریجی پیروی کنید. کاهش هفته‌ای یک کیلوگرم از وزن بدن ایده‌آل محسوب می‌شود. بهتر است قبل از شروع کاهش وزن با یک متخصص و یا کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مشورت کنید. 
 آسم، بیماری فعال و متغیر 
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: آسم یک بیماری فعال و متغیر است و سطح کنترل، علائم و شرایط بالینی بیمار و رشد بیماری نوسانات زیادی دارد. دکترمصطفی معین صبح امروز در همایش ملی آسم، آلرژی و ایمونولوژی کرمان اظهار کرد: جهت‌گیری‌های جدید برای درمان آسم،‌ متمرکز بر درمان فردی است که در این شیوه‌ بیمار با عوارض کم‌تر و درمان موثرتر‌ مداوا می‌شود. وی با اشاره به شیوه‌ درمان فردی آسم افزود: در این روش ابتدا علائم بالینی در نمونه‌های مختلف، بر اساس تقسیم‌بندی‌های موجود و پس از آن میزان درگیری سلولی بیمار بررسی شده و بر اساس نوع تشخیص، درمان دارویی آغاز می‌شود. رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران تصریح کرد:‌ پاسخ به درمان آسم در بیماران مختلف متفاوت است به گونه‌ای که در هر فردی بیماری قابل مقایسه با دیگری نیست ضمن اینکه شرایط خود بیمار نیز ثابت نخواهد بود. معین گفت: اصلی‌ترین علائم آسم تنگی نفس، گرفتگی سینه و سرفه است، از این رو آسم یک بیماری فعال و متغیر است و سطح کنترل، علائم و شرایط بالینی بیمار و رشد بیماری نوسانات زیادی دارد. وی به شایع‌ترین انواع آسم اشاره و اظهار کرد: آسم ورزشی که بیش‌تر به دنبال انجام تمرینات ورزشی پیش می‌آید، حساسیت به آسپرین که کم‌تر جنبه‌ آسم آلرژیک دارد، آسم مرتبط با چاقی که بیش‌تر در خانم‌های میان‌سال شایع است و کم‌تر حالت آلرژیک دارد از انواع آسم‌های شایع هستند. رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در ادامه مطلب فوق افزود: بهترین درمان برای آسم مرتبط با چاقی، رژیم غذایی برای کاهش وزن و در مراحل شدیدتر جراحی است.معین با بیان اینکه مهم‌ترین درمان آسم مرتبط با مصرف سیگار، ترک آن است خاطرنشان کرد: بدن افرادی که سیگار می‌کشند و مبتلا به آسم نیز هستند نسبت به داروهای آسم مقاومت نشان می‌دهد. 
 تاثیر ویتامین D در بهبود اگزما 
کمبود دریافت ویتامین D که بخش اعظم آن با قرارگیری در معرض نور خورشید تامین می شود، مشکلات پوستی را تشدید می‌کند.اگزما یا حساسیت پوستی، همیشه مشکلاتی برای مبتلایان ایجاد می‌کند. حال اگر کودکی دچار این مشکل شده باشد، قطعا مساله مهم‌تر می‌شود. معمولا اگزما و حساسیت پوستی با خشک‌ شدن هوا تشدید می‌شود و رطوبت پوست از بین می‌رود. به همین دلیل متخصصان پوست همواره توصیه می‌کنند بهتر است افراد مبتلا به اگزمای پوستی، با چرب‌ کردن پوست بدن، مانع خشکی آن شوند.ویتامین D از جمله مکمل های مقوی و سودمند برای بدن است که باعث استحکام هرچه بیشتر استخوان ها می شود. جدای از مکمل ها و قرص های ویتامین D، این ویتامین با مصرف ماهی و با دریافت نور خورشید جذب بدن می شود. محققان در بررسی های اخیر خود دریافته اند مکمل‌های ویتامین D به کودکان مبتلا به اگزما کمک می کند و از شدت علائم آن می کاهد. اگزما نوعی اختلال التهاب مزمن پوستی است که «التهاب پوستی آتوپیک» نامیده و در فصل زمستان تشدید می شود و معمولا خود را با خشکی نشان می دهد.محققان دریافته اند مصرف ویتامین D علاوه بر این که برای رشد استخوان های کودکان مفید است، دستگاه ایمنی بدنشان را در برابر ابتلا به اگزما قوی تر می کند و از شدت علائم آن می کاهد. آنها در مطالعات خود روی شماری از کودکان مبتلا به اگزما دریافته اند مصرف روزانه موادغذایی حاوی ویتامین D و نیز مکمل های این ویتامین که به‌راحتی در دسترس است، بسیار مفید بوده و می تواند علائم این بیماری را در کودکان مبتلا، کاهش دهد.اکنون پزشکان در درمان اگزما و التهاب پوستی آتوپیک شدید از روش های درمانی معمول نور فرابنفش استفاده می کنند. 
۹۳/۰۹/۰۲
امیر هوشنگ شمسائی